اختیار معامله کالا؛

ابزاری جدید برای کسب سود از بازار سرمایه

دریافت کد مشتقه کالا

دریافت کد معاملات آنلاین مشتقه کالا (آتی و اختیار معامله):

بازار اختیار معامله کالا بازاری است که در آن قراردادهای اختیار خرید (Call Option) و اختیار فروش (Put Option) کالاها خرید و فروش می‌شود.

در قراردادهای اختیار معامله کالا (اختیار خرید و اختیار فروش)، تصمیم‌گیری برای اعمال قرارداد بر عهده خریدار اختیار معامله است و وی بر حسب شرایط می‌تواند قرارداد خود را اعمال کند یا نکند. اما در طرف مقابل، فروشنده قرارداد اختیار معامله، ملزم به تبعیت از تصمیم خریدار است.

در واقع به عنوان خریدار اختیار معامله اگر به نفع شما نیست می‌توانید قرارداد خود را اعمال نکنید.

مفهوم اختیار معامله کالا

دریافت کد مشتقه کالا

اختیار خرید

خریدار اختیار خرید کالا با پرداخت مبلغی به فروشنده اختیار خرید، این حق را برای خود می‌خرد که بتواند در زمان مشخصی در آینده، مقدار مشخصی از آن کالا را به قیمت مشخصی از وی خریداری نماید. فروشنده اختیار خرید کالا نیز ملزم است از تصمیم خریدار نسبت به اعمال یا عدم اعمال قرارداد در زمان سررسید تبعیت کند.

اختیار فروش

خریدار اختیار فروش کالا با پرداخت مبلغی به فروشنده اختیار فروش، این حق را برای خود می‌خرد که بتواند در زمان مشخصی در آینده، مقدار مشخصی از آن کالا را به قیمت مشخصی به وی بفروشد. فروشنده اختیار فروش کالا نیز ملزم است از تصمیم خریدار نسبت به اعمال یا عدم اعمال قرارداد در زمان سررسید تبعیت کند.

مشخصات قراردادهای اختیار معامله کالا

نوع اختیار

اختیار خرید یا اختیار فروش

تاریخ سررسید

زمانی است که خریدار اختیار معامله می‌تواند از حق خود استفاده کند یا از آن بگذرد.

قیمت اعمال

قیمتی است که در صورت تمایل خریدار اختیار معامله به استفاده از حق خود، معامله در آن قیمت انجام می‌شود.

قیمت اختیار (پرمیوم)

مبلغی است که خریدار اختیار معامله برای خرید اختیار به فروشنده می‌پردازد.

محصولات قابل خرید و فروش در بازار اختیار معامله کالا

دریافت کد مشتقه کالا
اختیار معامله قرارداد آتی زعفران

اختیار معامله قرارداد آتی زعفران

اختیار معامله سکه طلای تمام بهار آزادی (طرح جدید)

اختیار معامله سکه طلای تمام بهار آزادی (طرح جدید)

وضعیت بازدهی اختیار معامله

دریافت کد مشتقه کالا

یک قرارداد اختیار معامله از لحاظ بازدهی در یکی از وضعیت‌های زیر قرار می‌گیرد:

اختیار معامله در سود

(in the money)

وضعیتی است که خریدار اختیار‌ معامله‌ با اعمال اختیار خود به سود می‌رسد.

اختیار معامله بی‌تفاوت

(at the money)

وضعیتی است که خریدار با اعمال اختیار خود نه سود می‌کند و نه زیان.

اختیار معامله در زیان

(out of the money)

وضعیتی است که خریدار اختیار‌ معامله‌ با اعمال اختیار خود زیان می‌کند.

مقایسه قیمت نقدی و اعمالاختیار خریداختیار فروش
قیمت نقدی > قیمت اعمالدر سوددر زیان
قیمت نقدی = قیمت اعمالبی‌تفاوتبی‌تفاوت
قیمت نقدی < قیمت اعمالدر زیاندر سود

وجه تضمین

خریدار اختیار معامله کالا (اختیار خرید یا اختیار فروش)، نیاز به پرداخت وجه تضمین ندارد. اما در طرف مقابل، فروشنده اختیار معامله خرید کالا یا اختیار معامله فروش کالا باید وجه تضمین اولیه قرارداد (که توسط بورس تعیین و در سامانه‌های معاملاتی نمایش داده می‌شود) را در حساب خود داشته باشد.

بیشتر بدانید

آشنایی با صفر تا ۱۰۰ اختیار معامله کالا در دوره ویدیویی آشنایی با قراردادهای اختیار معامله
مشاهده دوره

سوالات متداول

یک اختیار خرید کالا، این حق (و نه الزام) را به دارنده آن می‌دهد که دارایی موضوع قرارداد را با قیمت معین و در تاریخ مشخص یا قبل از آن، بخرد. یک اختیار فروش کالا نیز این حق (و نه الزام) را به دارنده آن می‌دهد که دارایی موضوع قرارداد را با قیمت معین و در تاریخ مشخص یا قبل از آن، بفروشد.
فرآیند ثبت‌نام و دریافت کد اختیار معامله کالا دقیقا مشابه فرآیند ثبت‌نام و دریافت کد آتی کالا است. برای آشنایی با این فرايند مطلب «نحوه دریافت کد معاملاتی‌ آتی کالا»  را مطالعه کنید.
برای انجام معاملات اختیار معامله کالا به دو حساب بانکی نیاز است. یکی از حساب‌ها به نام مشتری و در اختیار بورس کالاست و دیگری حساب شخصی مشتری برای برداشت وجه است. اگر قصد دارید در بانک "ملت" حساب باز کنید، قبل از مراجعه به شعبه کارگزاری مفید یک حساب "کوتاه مدت عادی" و یک حساب "قرض الحسنه (یا جاری)" افتتاح کنید. ضمناً این نکته را به خاطر داشته باشید که حساب "کوتاه مدت عادی" در اختیار بورس کالا قرار می‌گیرد و هیچ استفاده شخصی‌ نمی‌توان از این حساب کرد.ولی اگر می‌خواهید در بانک "سامان" حساب باز کنید، هنگام ثبت‌نام در سامانه ایبیگو معرفی نامه بانک سامان را دریافت کرده و سپس برای افتتاح حساب‌های خود به این بانک مراجعه کنید.
اگر قصد دارید کد معاملاتی اختیار خود را از یک کارگزاری (مبدا) به کارگزاری مفید (مقصد) منتقل کنید، با مراجعه به کارگزاری مبدا فرم "انتقال کد معاملاتی اختیار" را درخواست کنید و آن را به یکی از شعب کارگزاری مفید تحویل دهید
برای اخذ موقعیت فروش در قراردادهای اختیار معامله کالا (اختیار خرید و اختیار فروش)، باید مبلغی به عنوان وجه تضمین در حساب مشتری وجود داشته باشد. این مبلغ وجه تضمین اولیه است که به محض اخذ موقعیت فروش، در حساب مشتری بلوکه می‌شود. حداقل وجه تضمین نیز ۷۰ درصد وجه تضمین اولیه است که موجودی مشتری در هنگام ضرر کردن نباید کمتر از این مبلغ باشد. در صورتی که موجودی مشتری به کمتر از ۷۰ درصد وجه تضمین برسد اخطاریه "مارجین کال (Margin Call)" را دریافت می‌کند که در اینصورت ملزم به افزایش موجودی یا بستن موقعیت خود می‌شود.
اگر قصد خرید قرارداد اختیار معامله را دارید باید به اندازه قیمت اختیار معامله (پرمیوم) و اگر قصد فروش اختیار معامله را دارید باید به اندازه وجه تضمین اولیه به «حساب در اختیار بورس» خود واریز وجه انجام دهید. سپس با ورود به سامانه آنلاین معاملات اختیار روی گزینه "به روزرسانی حساب" کلیک کنید
چنانچه قصد دارید وجه آزاد خود را از "حساب در اختیار بورس" برداشت کنید، کافیست به پنل معاملاتی خود مراجعه کرده و تقاضای وجه خود را ثبت نمایید.
این فرآیند به دو مرحله تقسیم می‌شود: ۱-ثبت فرم اعمال اختیار معامله توسط خریدار ۲- ایفای تعهد.
مرکز خدمات پشتیبانی و تماس مفید۲۴ ساعته در ۷ روز هفته
021-8700
phone

پست الکترونیکی

8700@emofid.com

کلیه حقوق متعلق به کارگزاری مفید می‌باشد.

کلیه حقوق متعلق به کارگزاری مفید می‌باشد.

logo